Tuesday, May 22, 2007

Kahvia ja synttärikiireitä


Tässäpä on pitänyt kiirettä Äitillä ja Kottaraisella. Äiti on laitellut synttäreitä ja Kottarainen on auttanut. Hän on kaatanut jauhoja (sekä pissannut) lattialle, painanut salaa ompelukoneen paininjalkaa, sekoittanut ompelutarvikelaatikon ja viettänyt muutenkin touhukasta apulaisen elämää. Äitillä aika on lähinnä mennyt Kottaraisen auttamisten siivoiluun. Onneksi edes jokunen muffinssi, suklaa-saksanpähkinä-sellainen, on tiensä pakastimeen löytänyt.

Kottarainen on myöskin saanut juhlahousut, jotka laitetaan myös viralliseen 1-vuotiskuvaan päälle. Housuissa oli hommaa kerrakseen, niitä muutettiin moneen kertaan. Vielä puuttuu napit, mutta muuten housuttimet ovat sopivat.



Äiti kaivoi keskeneräisten käsitöiden ehtymättömästä varastosta 30 kappaletta virkattuja neliöitä. Ne on virkattu silloin, kun Kottarainen oli vielä mahassa ja Äiti tiesi erehtymättömällä ÄidinVaistolla hänen olevan tyttö. Neliöistä piti tulla vaunupeitto. Sitten iski kauhea turvoke käsiin ja virkkaus ei onnistunut enää. Ja sitten syntyi ei -tyttö Kottarainen ja neliöt jäivät. Jossain välissä niistä piti tulla tyyny, mutta ei. Mutta nyt niiden kohtalo on valjennut: niistä tulee Äidille päheä uusi työkassi! Toinen puoli on jo valmiina:


Vuoriksi tulee punainen kangas. Olen tyytyväinen jo tähän vaiheeseen, mietin jo miten ihana kassi se on kantaa töihin.

Ystävän kanssa käytiin jälleen kahvilla. Parannettiin maailmaa ja muisteltiin, miten helppoa oli käydä kahville, kun Poikaset vielä pötköttivät tunnin jos toisenkin vaunuissa nukkumassa tai viihtyivät sylissä. Toista on nyt. Kottarainen juoksi keittiöön, konttasi pöytien alla ja veteli verhoja. Nautinnollista ja kiireetöntä kahvihetkeä sulle vaan, Äiti!

Kiitos taas kaikille ihanille vierahille! Tack också till Gunilla för dina vänliga ord. Jag blev alldeles röd på ansiktet, jag blev så glad!

4 comments:

Anonymous said...

Hyvää huomenta Helsingistä!
Eno-veli tekee pitkää päivää ja oppii koko ajan lisää media-maailmasta. Hienoja eläimiä olet Vernerille tehnyt. Niitä on sitten mukavaa syödä... Lauantaina saapuu eno ja Riikka Saloon ja ilo on ylimmillään. Terveiset kaikille!
Terveisin Eno-Veli

www.sbs.fi
www.voice.fi
www.iskelma.fi

Anonymous said...

Voih, mua ei ahdistais syksyinen työhönpaluu ollenkaan, jos olis tollanen kähee duunikassi!

Ihania tarjoiluja on teidän kalaaseilla kyllä tiedossa. Muffinssit kuulostaa ja näyttää makoisilta ja mikäs niitä on leipoessa, kun sulla on aivan hurmaava tarjoiluvatikin lasikupuineen. WAU! Ja sen sanon vielä, että kissa ja karhu-elukat
on kanssa ihania. Oot sä kyllä eri-taitava käsistäs!


Terkkusii teitil vaan kauhiast paljon!

Mia & Siiri

Anonymous said...

Dear goooood miten ihana Kottaraisblogi! *pyörtyy*
Jos mä osaisin tehdä blogin tai käsitöitä niin tällaisen mäkin laittaisin... Ja lehmät lentäis...

Iloista synttärihumua Kottaraiselle ja mutsille
toivoo Pointy

Anonymous said...

Today is The Day! Synttärionnittelut Kottaraiselle vielä tänne blogin puolellekin!

...Ja kuvia tietty haluu sitten nähdä...

Aurinkoisia terveisiä,

M & S