Wednesday, November 28, 2007

Ruåtsalainen rautasänky


Kottaraisen vanhemmat ovat yrittäneet kuumeisesti löytää lapselleen rautasänkyä joululahjaksi. Poikanen taitaa pikkuhiljaa olla liian iso pinnasänkyyn ja sopivan uuden sängyn löytäminen ei ollutkaan ihan helppoa. Äiti Kottaraisen päähän oli pinttynyt ajatus vanhasta rautasängystä. Löytyihän lähistöltä muutama sellainen päästävedettävä, mutta niissä ei ollut lainkaan laitoja. Ja ilman laitoja Levoton Kottarainen tipahtaa varmasti sängystään alvariinsa. Yksi ihan kiva sänky olisi ollut Turussa, mutta hinta oli kovin suolainen. Useat soitot vanhan tavaran kauppoihin eivät tuottaneet mitään tulosta.

Iskä Kottarainen sitten avasi suunsa ruotsalaisen ystävän kuullen. Hetkessä Gunilla-ystävä oli jäljittänyt meille tämän kaunokaisen:

Äiti Kottarainen soitti myyjälle ja kaupasta sovittiin. Gunilla-ystävä lupasi hakea sängyn myyjältä ja toinen ystävä lupasi tuoda joulukuussa sängyn Suomeen. Maailma on joskus ihmeellinen, ystävät kutistaa sen ja ongelmat noin vain!

Meidän Pieni Poikanen täytti eilen kokonaista 1,5 vuotta! Toistan itseäni ja sanon, että miten se aika menee niin nopeasti? No, taitoja Kottaraiselta löytyy. Hän

-soittaa kitaraa, huuliharppua, rumpua, pianoa sekunnin pätkän ja vaatii aplodeja taputtaen itselleen kädet pään päällä. Kerta toisensa jälkeen.
-kiipeilee ihan mihin vaan, vaikka kiellettäisiin
-rakastaa vesileikkejä, suihkua ja saunomista, pillimehua, jäätelöä sekä juoksemista perä kanaa
-ei yhtään tykkää hampaitten pesusta, Äitin ruoista, kynsien leikkaamisesta eikä kieltämisestä
-silittää sylittelijän kättä, kun nukuttaa
-halaa usein ja joskus harvoin pussaa
-sanoo "apa" (lamppu, napa, pallo, banaani), "Äite", "Iss", "a-oo" (haloo) ja "ah-o" (oh-hoh)
-ymmärtää pitkiäkin puhuttuja ohjeita
-on ihanaakin ihanampi Armas Marakatti, Äitin Kulta ja Iskän Räpärällä

Kottaraisella on esiuhma. Iltaisin kaikki on tyhmää ja mikään ei ole kivaa. Pillimehuakaan ei saa vaikka kuinka parkuu ja talvipuku kutittaa. Äiti on tyhmä ja Iskä on tylsä. Vanhempansa yrittävät pysyä rauhallisina. Levänneenä Poikasen kiukku jopa naurattaa ja väsyneenä huudattaa.

Joululahjapaja toimii täydellä höyryllä. Sen mahdollistaa sairasloma, jolla Äiti Kottarainen on jalka paketissa. Kuvia lahjoista tulee kuitenkin vasta joulun jälkeen, jotta lahjojen saajat eivät ylläty ennen aattoa... Paljon on kuitenkin vielä tekemättä ja aika taitaa olla kohta kortilla. Joka vuosi sama juttu.


3 comments:

Anonymous said...

Oijoi, minkä sängyn poika Kottarainen saakaan omakseen! Hianå!

Tollasen kun mäkin saisin.

t. Siiri

Anonymous said...

Mielde sänky! Hieno on.

Oussa

Anonymous said...

Wau! Hieno peti!