Friday, October 19, 2007

Pullapoika

Tänään Kottaraisen Äiti teki aamutuimaan puolen litran pullataikinan. Taikinan kohotessa käveltiin tunteroinen kirpakassa syysilmassa; Kottarainen otti tirsat, koska hänellä on nuha. Kotiin tultuamme kaivoimme pullataikinan pois mikrosta (pettämätön kohotuspaikka, ettäs tiedätte, mutta elkää laittako sitä mikroa päälle. Toivoo, nimim. näin tein...). Taikina olikin kohonnut valtavaksi, eikä mahtunut enää kulhoon.

Ja sitten leipomaan. Ensin jauhoja pöydälle, (ja lattialle ja housuille ja Äitin housuille) sitten taikinaa vaivaamaan. Ensin taikina oli Kottaraisen mielestä kovin epäilyttävää, vähän vain etusormella moista uskalsi kokeilla. Sitten Kottarainen huomasi, että Äiti käyttää veistä leipomisen apuna ja sohi taikinaansa pitkän tovin veitsellä. Ja uskalsi maistaakin. Hyvältä maistui!


Pulla paistettiin ja sitä tuijoteltiin uuninluukun läpi. Lounaan jälkiruoaksi Kottarainen söi koko leipomansa pullan! Poikanen selvästi nautti uunituoreesta pullasta, koska yhtä palaa hän pysähtyi ensin haistamaan, ennenkuin työnsi sen suuhunsa. Ihanainen pullapoika!



4 comments:

Anonymous said...

Ihana ihana pullapoika :) Ja niin reipas. Reipas on Äitikin, kun jaksaa touhuta pullaa ja ulkoilla ja vaikka mitä! Oletko syyslomalla? Pus!

Anonymous said...

Hei vaan Leipuri Hiiva ja Äitinsä!

Kiitos tuosta pullankohotus-vinkistä, ensi kerralla kokeilenkin tuota mikroa joo.

Terkkusia taas meiltä.

t. M & S

Lotta said...

Kiitos kehuista! Poika on ihana ja Äitikin kohtalaisen reipas, kun on tosiaan melkein viikon syysloma alla. Kyllä tässä jaksaa muutaman päivän olla tihveränä taas, ensi keskiviikkona on taas jo loman tarpeessa...

Terkkujaaa teille ihanille!

-L

Anonymous said...

Kiitosta vaan mikrovinkistä! Ja hyvä että tarkensit, että sitä ei kantsi laittaa päälle... nimim. londi. Terkkuja pullapojalle!